Zaal- en Veldhandbal

De meest gespeelde vorm van handbal is Zaalhandbal, dit wordt zoals het woord al zegt binnen in een sporthal gespeeld. Veldhandbal is een handbalvorm wat buiten wordt gespeeld op asfalt, gras of kunstgras. Hieronder staan de basisregels van zaal- en veldhandbal.

De spelers
Een handbalteam bestaat uit zeven spelers; zes veldspelers en één keeper, met uitzondering van de F-jeugd (hierbij zijn er maar vijf veldspelers). Daarnaast mogen er vijf wisselspelers op de reservebank plaatsnemen bij deze snelle en beweeglijke sport mag onbeperkt gewisseld worden. De verschillende competities zijn als volgt naar leeftijd ingedeeld:

  • kabouters: 5-6 jaar
  • F-jeugd(mini’s): 7-8 jaar
  • E-jeugd 9-10 jaar
  • D- jeugd: 11-12 jaar
  • C- jeugd: 13-14 jaar
  • B- jeugd: 15-16 jaar
  • A- jeugd: 17-18 jaar en
  • Senioren: 19 jaar en ouder

Doelpunten
In een handbalwedstrijd wordt erg vaak gescoord. Het maken van 20 á 30 doelpunten per wedstrijd is geen uitzondering. En het fantastische van handbal is bovendien, dat alle veldspelers mee in de aanval gaan en dus ook allemaal een doelpunt kunnen maken!

Het veld
Handbal wordt binnen in een sporthal of buiten op een sportpark gespeeld op een speelveld van 40 meter lang en 20 meter breed. Dit veld bestaat uit twee speelhelften met aan beide kanten een doel. Bij elk doel is een halve cirkel waar alleen de keeper in mag komen. De bedoeling van het spel is meer doelpunten te score dan de tegenstander.
Speelveld F-jeugd is: 20 meter lang en 12 meter tot 16 meter breed. het doel is 1,60 hoog en 2 meter breed. De cirkel is 5 meter vanuit het midden van het doel.

De speeltijd
De duur van een wedstrijd is zowel voor de Senioren,de A- jeugd en de landelijke B jeugd 2 x 30 minuten. De B- en C-jeugd speelt 2 x 25 minuten. De D-, E- en F- jeugd spelen een wedstrijd van 2 x 20 minuten.

Spelregels
Klik voor alle spelregels door naar de volgende site www.handbalmasterz.nl

HandbalMasterz

 

Zaalhandbal
NEA speelt zaalhandbal in Sporthal “de Bindelwijk”
Koningin Julianalaan 16, Ouderkerk aan de Amstel

Sporthal de Bindelwijk

Klik voor Google Maps

 

 

 

Veldhandbal
NEA speelt veldhandbal op het buitenveld bij S.V. Ouderkerk
Wethouder Koolhaasweg 4, Ouderkerk aan de Amstel

NEA veldhandbal

Klik voor Google Maps