Beach Handball

BeachhandballBeach Handball is een snelle, zomerse handbalvorm die wordt gespeeld op een zandondergrond. Beach Handball is geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus! Er wordt gespeeld met een rubberen bal, met voor iedere doelgroep een andere grootte. Hieronder staan de belangrijkste spelregels van Beach Handball.

Beachhandbal 2

Flyer Beach Handball 2 (klik)

Beachhandbal foto 1

Flyer Beach Handbal 1 (klik)

De spelers
Beach Handball wordt gespeeld met 3 veldspelers en 1 doelverdediger. Een team kan bestaan uit meisjes/dames, jongens/heren of gemengd. Er mogen maximaal 4 wisselspelers aan de zijkant staan.

Doelpunten
Het groot verschil met het reguliere (zaal-/veld)handbal is de puntentelling. Deze maakt het spel nog spectaculairder want bij een gewoon doelpunt scoort men 1 punt. Bij een spectaculaire doelpunt (bijvoorbeeld een ‘vliegertje’, pirouet, 6m.-worp of doelpunt van de doelverdediger) scoort men 2 punten.

De speeltijd
Een Beach Handball-wedstrijd duurt 2 x 10 minuten, met daartussen 5 minuten rust. Elke helft heeft een winnaar nodig. In Beach Handball spreekt men niet van een helft maar van een set. Het team dat twee sets heeft gewonnen, is de winnaar van de wedstrijd. Wanneer elk team één set heeft gewonnen staat de stand gelijk. Dan wordt er gebruik gemaakt van een SHOOT- OUT. Beide teams spelen (met 5 spelers) om-en-om individueel een ‘break-out’ tegen de doelverdediger.

De volledige spelregels kun je hier vinden.

Scheidsrechter
De regels bij Beach Handball zijn anders dan bij Zaal- en veldhandbal. Wil je scheidsrechter worden bij het Beach Handball volg dan deze link en laat de NEA scheidsrechterscoördinator Jan Damen (jbaan@hotmail.com) weten dat je interesse hebt.

20140530_131508

Amstelbad Beach Handball

Beach Handball
NEA speelt vanaf eind april tot midden september Beach Handball in het zwembad het Amstelbad. Wethouder Koolhaasweg 10, EB Ouderkerk aan de Amstel.

 

Locatie:Beach Handball map

Klik voor Google Maps